ما را دنبال کنید
کلید گنجهای عبادت
دوام در عبادت به معنی روز و شب عبادت کردن نیست و به معنی این هم نیست که هر روز از عمرمان روزه باشیم و هر ساعت از روزمان را در حال خواندن نماز سپری کنیم.
دوام در عبادت به معنی استقامت و استمرار در نظم روزانه عبادت است بطوریکه مثلاً اگر ما هر روز هفت آیه قرآن تلاوت میکنیم، اینکار را همیشه ادامه دهیم و اینگونه نشود که یک روز بخوانیم و سه روز نخوانیم و از حالت نظم خارج شویم.
البته برای منظم بودن توجّه به روحیه و توان نیز شرط است و اگر کسی بدون توجّه به توانش مثلاً تصمیم بگیرد هر روز یک جز یا بیشتر از قرآن تلاوت کند طبیعتاً بعد از چند روز خسته خواهد شد و توفیق ادامه عبادت را از دست خواهد داد.
شما تصور کنید دو گل در خانه دارید که به یکی روزانه یک استکان آب میدهید و به دیگری چند روز یکبار دو لیوان آب میدهید که طبیعتاً گل دوم اگر به دلیل زیادی آب از بین نرود به دلیل بیآبی و یا کمآبی پژمرده و بیحال خواهد شد، یعنی به عبارتی گل دوم از هر دو طرف در معرض خطر است مگر اینکه مثل گل اول بصورت منظم و روزانه با مقدار آب مناسب آبیاری شود.
و نکته آخر اینکه برای هر عبادتی مخصوصاً در مستحبات خواصی از امور مادی و یا معنوی تعریف شده است که بعد از نیّت سالم، نظم و استمرار در انجام آن عبادت اصلیترین کلیدی است که باب گنجهای مادی و معنوی پنهان شده در عمق آن عبادت را به تناسب شرایط روحی و روانی هر فرد برای او باز خواهد کرد.
پاورقی
۱-میزان الحکمه،ج5،ص303